Savaitgalio blyneliai

Receptas: "Didžioji virėja" Nr.1633
4 porcijos
Paruošimo laikas 30 min

SUDĖTIS:
  • 2 stiklinės miltų
  • 3 stiklinės pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 0,5 šaukšto sviesto
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMAS:
  • Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų
  • Trynius ištrinti su sviestu, cukrumi ir druska
  • Supilti pieną
  • Maišant po truputį suberti miltus
  • Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir sudėti juos į tešlą, lėtai maišant šaukštu iš viršaus į apačią
  • Kepti sviestu pateptoje keptuvėje mažus blynelius (1 blynelis 0,5 šaukšto tešlos). Kepti tik iš vienos pusės