Receptas: http://receptai.iki.lt/
Gaminnimo laikas apie 1val. 30 min
SUDĖTIS:
TEŠLA:
- 5 kiaušinių tryniai
- 350 g miltų
- 250 g sviesto
- 125 g cukraus pudros
- 1 šaukštelis vanilinio cukrus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
VYŠNIOS:
- 900 g vyšnių (šaldytų, be kauliukų)
- 1 šaukštelis vanilinio cukrus
- 30 g krakmolo
"Pusnis" (morengas):
- 5 kiaušinių baltymai
- 125 g cukrus
- 40 g vanilinio pudingo (milteliai)
- žiupsnelis citrinų rūgšties
- 30 g migdolų drožlių
PARUOŠIMAS:
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius ir įtarkuokite sviestą. Minkykite, kol tešla taps vientisa.
- Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite 1 valandai į šaldytuvą.
- Apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu, tolygiai klokite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30-40 min, kol pyrago pagrindas apskrus.
- Šaldytas vyšnias atšildykite ir gerai nuvarvinkite, kad neliktų skysčio. Tada vyšnias sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų ir nenustodami plakite, kol neliks cukraus kruopelių.
- Pabaigoje į baltymų masę įplakite truputį citrinų rūgšties ir suberkite vanilės skonio pudingo miltelius. Paplakite, kad viskas gerai pasiskirstytų.
- Migdolų drožles paskrudinkite sausoje keptuvėje ar orkaitėje.
- Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo vyšnias ir grąžinkite pyragą į orkaitę 10 min.
- Po to ant vyšnių sluoksnio šaukštu tolygiai sudėkite baltymų masę ir užbarstykite skrudintas migdolų drožles.
- Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 laipsnių ir šaukite pyragą kepti dar 3-5 min.
- Atvėsinkite ir ragaukite. Skanaus.