- 2 vištienos krūtinėlės
- 2 šaukštai sviesto
- 3 svogūnai
- 4 skiltelės česnako
- 1 šaukštas tarkuoto imbiero
- Skardinė konservuotų pomidorų
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 1/3 stiklinės grietinėlės
- 3/4 stiklinės jogurto
PRIESKONIAI:
- 1 šaukštelis čili miltelių
- 0,5 šaukštelio ciberžolės
- 0,25 šaukštelio cinamono
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,25 šaukštelio juodųjų pipirų
- 2 šaukšteliai smulkintos kalendros
PARUOŠIMAS
- Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustome.
- Vištienos krūtinėles supjaustom kubeliais.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame svogūnus ir česnakus. Kepame ant silpnos ugnies dažnai maišydami kol svogūnai apkeps 5 min.
- Kai svogūnai suminkštėja suberiame imbierą, ciberžolę cinamoną ir čili miltelius.
- Viską gerai išmaišome ir pakepame dar minutę.
- Sudedame stambiai supjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, rudąjį cukrų, druską ir pipirus.
- Pamaišome ir sudedame supjaustytą vištienos krūtinėlę.
- Uždengiame ir troškiname apie 15 min. (kol vištiena iškeps)
- Kai vištiena iškepa supilame grietinėlę ir jogurtą. (galma dėti tik jogurtą arba tik grietinėlę)
- Smulkiai supjaustome kalendrą ir suberiame į troškinį.
- Pakepame dar 1 min. ir troškinys paruoštas.