TROŠKINYS "BUTTER CHICKEN"

SUDĖTIS :
  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 2 šaukštai sviesto
  • 3 svogūnai
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas tarkuoto imbiero
  • Skardinė konservuotų pomidorų
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1/3 stiklinės grietinėlės
  • 3/4 stiklinės jogurto
PRIESKONIAI:
  • 1 šaukštelis čili miltelių
  • 0,5 šaukštelio ciberžolės
  • 0,25 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,25 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 2 šaukšteliai smulkintos kalendros
PARUOŠIMAS
  • Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustome.
  • Vištienos krūtinėles supjaustom kubeliais.
  • Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame svogūnus ir česnakus. Kepame ant silpnos ugnies dažnai maišydami kol svogūnai apkeps 5 min.
  • Kai svogūnai suminkštėja suberiame imbierą, ciberžolę cinamoną ir čili miltelius. 
  • Viską gerai išmaišome ir pakepame dar minutę.
  • Sudedame stambiai supjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, rudąjį cukrų, druską ir pipirus. 
  • Pamaišome ir sudedame supjaustytą vištienos krūtinėlę.
  • Uždengiame ir troškiname apie 15 min. (kol vištiena iškeps)
  • Kai vištiena iškepa supilame grietinėlę ir jogurtą. (galma dėti tik jogurtą arba tik grietinėlę)
  • Smulkiai supjaustome kalendrą ir suberiame į troškinį.
  • Pakepame dar 1 min. ir troškinys paruoštas.