ŠOKOLADINIS VYŠNIŲ PYRAGAS

Paruošimo laikas  min

SUDĖTIS:

TEŠLA:
  • 100 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto
  • 100 g juodojo šokolado
  • 150-200 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 800 g vyšnių (tikrų arba šaldytų)
GLAJUS:
  • 100 g juodojo šokolado
  • 4-5 šaukštai grietinėlės
PARUOŠIMAS:
  • Virš karšto vandens vonelės ištirpinti šokoladą su sviestu. Atvėsinti.
  • Įmaišyti cukrų.
  • Po vieną įmušti kiaušinius.
  • Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilti į šokolado masę ir gerai išmaišyti.
  • Kepimo formą ištepti sviestu, supilti pusę masės, sudėti vyšnias, supilti likusią masę.
  • Kepti 40 min. 180 laipsnių orkaitėje.
  • GLAJUS. Virš karšto vandens vonelės ištirpinti šokoladą su grietinėle. Užpilti ant atvėsinto pyrago.