KAKAVINIS VARŠKĖS PYRAGAS










Receptas: http://sauletavirtuve.wordpress.com

Paruošimo laikas 60 min. kepti 45 min.

SUDĖTIS:

TEŠLA:

  • 300 g miltų
  • 170 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 2 šaukštai kakavos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 kiaušinis
VARŠKĖS ĮDARAS:
  • 500 g varškės
  • 100 g cukraus
  • 170 g grietinėlės
  • 50 g krakmolo
  • 4 kiaušiniai

PARUOŠIMAS:
  • Virš karšto vandens vonelės ištirpinti sviestą. Ataušinti.
  • Įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps.
  • Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos, lygios tešlos. 
  • Gautą tešlą padalinti į dvi maždau
  • g lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldiklį. Tuo metu paruošti pyrago įdarą. 
  • Varškę su grietine pertrinti iki visiškai lygios masės.
  • Sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti. 
  • Atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps.
  • Išplaktus kiaušinius supilti į varškės masę. 
  • Dar kartą gerai permaišyti.
  • Vieną tešlos dalį sutarkuoti burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (23 x 30 cm., arba 28 cm skersmens). 
  • Tuomet tolygiai užpilti varškės įdarą.
  • Ant viršaus – užtarkuoti antrąją dalį tešlos. 
  • Kepti 45 min. 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.