Receptas: http://sauletavirtuve.wordpress.com
Paruošimo laikas 60 min. kepti 45 min.
SUDĖTIS:
TEŠLA:
- 300 g miltų
- 170 g cukraus
- 200 g sviesto
- 2 šaukštai kakavos
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 kiaušinis
VARŠKĖS ĮDARAS:
- 500 g varškės
- 100 g cukraus
- 170 g grietinėlės
- 50 g krakmolo
- 4 kiaušiniai
PARUOŠIMAS:
- Virš karšto vandens vonelės ištirpinti sviestą. Ataušinti.
- Įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps.
- Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos, lygios tešlos.
- Gautą tešlą padalinti į dvi maždau
- g lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldiklį. Tuo metu paruošti pyrago įdarą.
- Varškę su grietine pertrinti iki visiškai lygios masės.
- Sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti.
- Atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps.
- Išplaktus kiaušinius supilti į varškės masę.
- Dar kartą gerai permaišyti.
- Vieną tešlos dalį sutarkuoti burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (23 x 30 cm., arba 28 cm skersmens).
- Tuomet tolygiai užpilti varškės įdarą.
- Ant viršaus – užtarkuoti antrąją dalį tešlos.
- Kepti 45 min. 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.