TORTAS "Raffaello"










Receptas: http://sauletavirtuve.wordpress.com

Paruošimo laikas ....

Biskvitai

SUDĖTIS:
  • 5 dideli kiaušiniai
  • 230 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 65 g aliejaus
  • 230 g miltų
  • 20 g kepimo miltelių
PARUOŠIMAS:
  • Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes).
  • Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. 
  • Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
  • Gautą masę supilti į 24 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. 
  • Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.


Kremas


SUDĖTIS:
    • 1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
    • 180 g sviesto (82 proc. riebumo)
    • 450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
    • 2 pakeliai grietinėlės standiklio
    • 50 g kokoso drožlių
    PARUOŠIMAS:
      • Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. 
      • Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). 
      • Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. 
      • Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. 
      • Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę. 
      • Šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.


      Biskvitų sulaistymui


      SUDĖTIS:
      • 200 g vandens
      • 2 citrinų sultys
      • 2 šaukšteliai cukraus

      PARUOŠIMAS:

      • Visus produktus sumaišyti.



      Papuošimui
      • 50 g kokoso drožlių

      Torto surinkimas:
      • Pasiruošti torto lėkštę, į jos centrą pastatyti 24 cm. skersmens torto formos bortelius.
      • Į bortelius dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu. 
      • Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
      • Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
      • Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
      • Tortą apibarstyti kokoso drožlėmis.