Receptas: http://sauletavirtuve.wordpress.com
Paruošimo laikas ....
Biskvitai
SUDĖTIS:
- 5 dideli kiaušiniai
- 230 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilės esencijos
- 65 g aliejaus
- 230 g miltų
- 20 g kepimo miltelių
PARUOŠIMAS:
- Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes).
- Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti.
- Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
- Gautą masę supilti į 24 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
- Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Kremas
SUDĖTIS:
- 1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
- 180 g sviesto (82 proc. riebumo)
- 450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
- 2 pakeliai grietinėlės standiklio
- 50 g kokoso drožlių
- Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą.
- Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje).
- Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti.
- Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
- Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę.
- Šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.
Biskvitų sulaistymui
SUDĖTIS:
- 200 g vandens
- 2 citrinų sultys
- 2 šaukšteliai cukraus
PARUOŠIMAS:
- Visus produktus sumaišyti.
Papuošimui
- 50 g kokoso drožlių
Torto surinkimas:
- Pasiruošti torto lėkštę, į jos centrą pastatyti 24 cm. skersmens torto formos bortelius.
- Į bortelius dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu.
- Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
- Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
- Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
- Tortą apibarstyti kokoso drožlėmis.