Paruošimo laikas 50 min. kepti 35 min.
SUDĖTIS:
TEŠLA:
- 300 g miltų
- 100 g grietinės
- 100 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 0,5 šaukštelio sodos
- 0,5 šaukštelio druskos
- 400 g moliūgo
- 2 cm imbiero šaknies
- 0,5 stiklinės
- 50 g grietinėlės
- 0,5 stiklinės cukraus
- 30g sviesto
PARUOŠIMAS:
- Sodą išmaišyti su grietine ir sudėti likusius igridientus. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų.(Miltų kiekis apytikslis).
- Palikti šaldytuve 30min.
- Moliūgą ir imbierą sutarkuoti per burokinę tarką.
- Atšaldytą tešlą padalinti į dvi dalis. Iškloti kepimo indą viena dalimi, dėti moliūgą su cukrumi ir uždengti likusia tešlos dalimi.
- Kepti 35-40min 190 laipsnių orkaitėje.
- Glajus. Užkaitinti sviestą su cukrumi, kai ims burbuliuoti ir spalva taps auksinė, supilti grietinėlę ir maišant kaitinti toliau, kol šiek tiek sutirštėja.
- Tai trunka apie 5 min.
- Glajus užpilamas ant iškepusio pyrago ir paliekama porai valandų.