Moliūgo pyragas su imbieru ir karameliniu glajumi


 
Receptas: http://www.7ravioli.com/moliugo-pyragas-su-karameliniu-grietineles-glajumi/

 
Paruošimo laikas 50 min. kepti 35 min.
 
SUDĖTIS:
 
TEŠLA:

  • 300 g miltų
  • 100 g grietinės
  • 100 g sviesto 
  • 1 kiaušinis
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 0,5 šaukštelio druskos
ĮDARAS:
  • 400 g moliūgo
  • 2 cm imbiero šaknies
  • 0,5 stiklinės 
GLAJUS:
  • 50 g grietinėlės
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 30g sviesto
PARUOŠIMAS:
  • Sodą išmaišyti su grietine ir sudėti likusius igridientus. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų.(Miltų kiekis apytikslis).
  • Palikti šaldytuve 30min.
  • Moliūgą ir imbierą sutarkuoti per burokinę tarką.
  • Atšaldytą tešlą padalinti į dvi dalis. Iškloti kepimo indą viena dalimi, dėti moliūgą su cukrumi ir uždengti likusia tešlos dalimi.
  • Kepti 35-40min 190 laipsnių orkaitėje.
  • Glajus.  Užkaitinti sviestą su cukrumi, kai ims burbuliuoti ir spalva taps auksinė, supilti grietinėlę ir maišant kaitinti toliau, kol šiek tiek sutirštėja.
  • Tai trunka apie 5 min.
  • Glajus užpilamas ant iškepusio pyrago ir paliekama porai valandų.