http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/spring-poached-chicken
Paruošimo laikas: virti 1h
2 PORCIJOS
SUDĖTIS:
- 2 viščiuko ketvirčiai (šlaunelės)
- Sauja šviežių petražolių
- 4 lauro lapai
- jūros druska ir šviežiai malti pipirai
- 4 vidutinio dydžio bulvės
- 2 vidutinio dydžio morkos
- Įvairios daržovės pasirinktinai: ropės, ridikėliai, pankoliai, žirneliai, šparagai, špinatai...ir t.t.
PADAŽAS:
- 50ml grietinės
- 50ml krienų (šviežių arba konsrevuotų)
PARUOŠIMAS:
1. Sudėkite į puodą vištienos šlauneles, užpilkite vandeniu taip, kad virš paukštienos būtų dar 2,5cm vandens, suberkite petražoles, lauro lapelius, druską, pipirus. Virkite 30min.
2. Įdėkite supjaustytas morkas, bulves ir kitas daržoves. Virkite dar 30 min.
3. Atskirame inde sumaišome grietinę su krienais.
4. Išvirusias daržoves padaliname į du dubenius, ant jų dedame nuo kaulų nuimtą ir susmulkintą vištieną, samčiu užpilame sultinio ir uždedame gerą šaukštą krienų-grietinės kremo.