Paruošimo ir kepimo laikas:apie 2h
Tešla:
SUDĖTIS:
- 200g miltų
- 120g sviesto (iš šaldytuvo)
- 1 a.š.druskos
- 2-3 v.š. vandens
Įdaras:
SUDĖTIS:
- 700g Persikų (5vnt)
- 150ml grietinės
- 3 kiaušinių tryniai
- 100g cukraus
- 30g miltų
Papuošimas "Streusel topping":
SUDĖTIS:
- 60g sviesto
- 75g miltų
- 60g cukraus
- 1/2 a.š. cinamono
Paruošimas
TEŠLA:
1. Vidutinio dydžio inde sumaišykite miltus su druska.
2.Įmaišykite gabaliukais supjaustytą sviestą ir minkykite pirštų galiukais.
3.Pilkite po vieną šaukštą vandens, kol tešla pradės lipti.
4. Suformuokite tešlos rutulį ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus (apvalios formos, 3mm storio lakštą).
5. Išklokite 2-23cm formą.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
ĮDARAS:
6. Nulupkite 4 persikus. Lengviau tai padaryti įdėjus persiką į verdantį vandenį ir palaikius 15s.Supjaustykite 5mm riekelėmis.
7. Išdėliokite persikus kepimo formoje. Dėkite vieną šalia kito ratu. Pilnai uždenkite visą formą.
8. Atskirame inde suplakite grietinę, trynius, cukrų ir miltus. Užpilkite plakinį ant persikų.
Kepkite 30min.
Tuo tarpu paruoškite papuošimą-trupinius "Streusel topping"
9. Atskirame nedideliame inde sumaišykite miltus, sviestą, cukrų ir cinamoną, kol gausis trupiniai.
10. Po 30min. kepimo uždėkite trupinius ant pyrago ir kepkite dar 15min.
11.Pyragą 1h ataušinkite arba patiekite šaltą. Papuoškite nekepto persiko riekelėmis.
2.Įmaišykite gabaliukais supjaustytą sviestą ir minkykite pirštų galiukais.
3.Pilkite po vieną šaukštą vandens, kol tešla pradės lipti.
4. Suformuokite tešlos rutulį ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus (apvalios formos, 3mm storio lakštą).
5. Išklokite 2-23cm formą.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
ĮDARAS:
6. Nulupkite 4 persikus. Lengviau tai padaryti įdėjus persiką į verdantį vandenį ir palaikius 15s.Supjaustykite 5mm riekelėmis.
7. Išdėliokite persikus kepimo formoje. Dėkite vieną šalia kito ratu. Pilnai uždenkite visą formą.
8. Atskirame inde suplakite grietinę, trynius, cukrų ir miltus. Užpilkite plakinį ant persikų.
Kepkite 30min.
Tuo tarpu paruoškite papuošimą-trupinius "Streusel topping"
9. Atskirame nedideliame inde sumaišykite miltus, sviestą, cukrų ir cinamoną, kol gausis trupiniai.
10. Po 30min. kepimo uždėkite trupinius ant pyrago ir kepkite dar 15min.
11.Pyragą 1h ataušinkite arba patiekite šaltą. Papuoškite nekepto persiko riekelėmis.