Paruošimo ir kepimo laikas:apie 1,5h
Tešla:
SUDĖTIS:
- 175g miltai
- 120g minkšto sviesto
- 60g cukraus
- 1/2 a.šaukštelio cinamono
SUDĖTIS:
- 700g Slyvų
- 100g cukraus
- 1 v. šaukšto miltų (kukuruzų)
- 1/2 a. šaukštelio cinamono
- 30g skaldytų migdolų
Paruošimas
TEŠLA:
1. Vidutinio dydžio inde sumaišykite miltus, sviestą, cukrų ir cinamoną. Minkikyte pirštų galiukais, kol pradės lipti.
2. Tešlą išklokite 20cm skersmens inde (stikliniame arba metaliniame "Tartos"), užlenkite kraštus.
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių.
ĮDARAS:
3. Iš slyvų išimkite kauliukus ir supjaustykite riekelėmis.
4. Dideliame inde sumaišykite pjaustytas slyvas, cukrų, miltus ir cinamoną.
5. Išdėliokite slyvas kepimo formoje. Dėkite vieną šalia kitos ratu. Pilnai uždenkite visą formą.
6. Slyvas apibarstykite pjaustytais migdolais.
7. Kepkite 45min. Patiekite atvėsintą.
2. Tešlą išklokite 20cm skersmens inde (stikliniame arba metaliniame "Tartos"), užlenkite kraštus.
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių.
ĮDARAS:
3. Iš slyvų išimkite kauliukus ir supjaustykite riekelėmis.
4. Dideliame inde sumaišykite pjaustytas slyvas, cukrų, miltus ir cinamoną.
5. Išdėliokite slyvas kepimo formoje. Dėkite vieną šalia kitos ratu. Pilnai uždenkite visą formą.
6. Slyvas apibarstykite pjaustytais migdolais.
7. Kepkite 45min. Patiekite atvėsintą.