Paruošimo laikas: virti 1h, kepti 20 min.
SUDĖTIS:
- "Pastilla" trapios tešlos lakštai(Pastry sheets "Ibrahim" prekybos centre)
- 150 g + extra sviesto (lakštų aptepimui)
- 1 kiaušinio trynys
- 4 vnt. vištų šlaunelių
- 5 svogūnai
- 6 kiaušiniai
- 200 g migdolų
- 200 g cukraus
- sauja šviežių petražolių (1 vazonėlis)
- 2,5cm tarkuoto imbiero
- muskato riešutas
- cinamonas
- šafranas
- juodieji pipirai
- druska
- 2 šaukštai kepimo aliejaus
- 1 šaukštas sviesto
- medus
- cinamonas
- Puode ar gilioje keptuvėje pakaitinti aliejų ir šaukštą sviesto. Sudėti prieskonius: cinamoną (1 šaukštelį),šafraną (1/5 šaukštelio),muskato riešutą (žiupsnelį), tarkuotą imbierą. Pakepti apie 2min.
- Sudėti svogūnus. Pakepti apie 5min.
- Sudėti vištienos šlauneles, pagardinti druska ir pipirais.Pakepti apie 5min.
- Užpilti apie 0,5l vandens ir troškinti, kol mėsą bus lengva nuimti nuo kaulų. (apie 1h)
- Sudėti petražoles ir dar pavirti 5 min.
- Baigus troškintis, vištieną išimti ir mėsą atskirti nuo kaulų, susmulkinti.
- Nupilti 2/3 troškinio skysčio. Į likusią masę sudėti išplaktus kiaušinius. Pavirti ant silpnos ugnies, kol gausis kreminė masė.
- Keptuvėje aliejuje paskrudinti migdolus. Nusausinti aliejų ir leisti ataušti.
- Migdolus sumalti su cukrumi.
- Ištirpinti sviestą
- Kepimo formą patepti tirpintu sviestu, įkloti du sluoksnius tešlos ir aptepti tirpintu sviestu. (Tešlą užlenkti ant formos vidinių kraštų)
- 1.Sluoksnis:Į formą supilti svogūnų - kiaušinių masę.
- 2. Sluoksnis: Sudėti vištienos gabaliukus, apibarstyti šaukšteliu cinamono.
- 3. Sluoksnis: Palaistyti ištirpintu sviestu ir sudėti trintų migdolų masę.
- Užlenkti išlindusius tešlos kraštus ant įdaro ir aptepti tirpintu sviestu.
- Užkloti dar vieną tešlos sluoksnį ir aptepti kiaušinio tryniu
- Kepti orkeitėje apie 20 min. 180 laipsnių teperatūroje.
- Baigus kepti, viršų aptepti medumi ir apibarstyti cinamonu.