Vištienos "Pastilla"

MAROKO VIRTUVĖ. Trapios tešlos pyragas su vištiena ir migdolais


Paruošimo laikas: virti 1h, kepti 20 min.
SUDĖTIS:

  • "Pastilla" trapios tešlos lakštai(Pastry sheets "Ibrahim" prekybos centre)
  • 150 g + extra sviesto (lakštų aptepimui)
  • 1 kiaušinio trynys 
ĮDARAS:
  • 4 vnt. vištų šlaunelių
  • 5 svogūnai
  • 6 kiaušiniai
  • 200 g migdolų
  • 200 g cukraus
  • sauja šviežių petražolių (1 vazonėlis)
  • 2,5cm tarkuoto imbiero
  • muskato riešutas
  • cinamonas
  • šafranas
  • juodieji pipirai
  • druska
  • 2 šaukštai kepimo aliejaus
  • 1 šaukštas sviesto
GLAJUS:
  • medus
  • cinamonas
PARUOŠIMAS:
  • Puode ar gilioje keptuvėje pakaitinti aliejų ir šaukštą sviesto. Sudėti prieskonius: cinamoną (1 šaukštelį),šafraną (1/5 šaukštelio),muskato riešutą (žiupsnelį), tarkuotą imbierą. Pakepti apie 2min.
  • Sudėti svogūnus. Pakepti apie 5min.
  • Sudėti vištienos šlauneles, pagardinti druska ir pipirais.Pakepti apie 5min.
  • Užpilti apie 0,5l vandens ir troškinti, kol mėsą bus lengva nuimti nuo kaulų. (apie 1h)
  • Sudėti petražoles ir dar pavirti 5 min.
  • Baigus troškintis, vištieną išimti ir mėsą atskirti nuo kaulų, susmulkinti.
  • Nupilti 2/3 troškinio skysčio. Į likusią masę sudėti išplaktus kiaušinius. Pavirti ant silpnos ugnies, kol gausis kreminė masė. 
  • Keptuvėje aliejuje paskrudinti migdolus. Nusausinti aliejų ir leisti ataušti.
  • Migdolus sumalti su cukrumi. 
PYRAGO FORMAVIMAS:
  • Ištirpinti sviestą
  • Kepimo formą patepti tirpintu sviestu, įkloti du sluoksnius tešlos ir aptepti tirpintu sviestu. (Tešlą užlenkti ant formos vidinių kraštų)
  • 1.Sluoksnis:Į formą supilti svogūnų - kiaušinių masę.
  • 2. Sluoksnis: Sudėti vištienos gabaliukus, apibarstyti šaukšteliu cinamono.
  • 3. Sluoksnis: Palaistyti ištirpintu sviestu ir sudėti trintų migdolų masę.
  • Užlenkti išlindusius tešlos kraštus ant įdaro ir aptepti tirpintu sviestu.
  • Užkloti dar vieną tešlos sluoksnį ir aptepti kiaušinio tryniu
  • Kepti orkeitėje apie 20 min. 180 laipsnių teperatūroje.
  • Baigus kepti, viršų aptepti medumi ir apibarstyti cinamonu.