Apverstas pyragas su bananais ir šokolado gabalėliais


Receptas: http://www.davidlebovitz.com/2010/03/banana-and-chocolate-upsidedown-cake/

Paruošimo laikas kepti:45min
Glajus


SUDĖTIS:
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus
  • 2 šaukštai sviesto
  • 4-5 bananai
  • citrinos sulčių
Tešla
SUDĖTIS:
  • Bananų piurė. (2 bananai sutrinti su plaktuvu)
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 2 šaukštai sviesto
  • 210 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelis sodos
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 120 g grietinės
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 1 plytelė juodo šokolado


Paruošimas


GLAJUS:
  • Ištirpinti cukrų su sviestu. Supilti į kepimo formą 20x20cm.
  • Supjaustyti bananus 1cm gabaliukais ir išdėlioti ant cukraus glajaus.
  • Apšlakstyti citrinos sultimis.
TEŠLA:
  •  Sumašyti kartu miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir cinamoną.
  • Atskirame inde suplakti bananų piure, sviestą, grietinę (su soda), kiaušinį ir kiaušinio baltymą.
  • Sumaišyti šias abi tešlos dalis. Sudėti šokolado gabaliukus (sumaltus su blenderiu)
  •  Tešlą užpilti ant bananų.Kepti 45min. 180 laipsniu orkaitėje.
  • Iškepus leisti atvėsti 20min.
  • Dedant į lėkštutę apversti, kad bananai būtų viršuje.
  • Skanus ir šiltas, ir šaltas.