Receptas: http://www.davidlebovitz.com/2010/03/banana-and-chocolate-upsidedown-cake/
Paruošimo laikas kepti:45min
Glajus
SUDĖTIS:
- 0,5 stiklinės rudojo cukraus
- 2 šaukštai sviesto
- 4-5 bananai
- citrinos sulčių
SUDĖTIS:
- Bananų piurė. (2 bananai sutrinti su plaktuvu)
- 0,5 stiklinės cukraus
- 1 šaukštelis vanilės esencijos
- 2 šaukštai sviesto
- 210 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelis sodos
- 1 šaukštelis cinamono
- 120 g grietinės
- 1 kiaušinis
- 1 kiaušinio baltymas
- 1 plytelė juodo šokolado
GLAJUS:
- Ištirpinti cukrų su sviestu. Supilti į kepimo formą 20x20cm.
- Supjaustyti bananus 1cm gabaliukais ir išdėlioti ant cukraus glajaus.
- Apšlakstyti citrinos sultimis.
TEŠLA:
- Sumašyti kartu miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir cinamoną.
- Atskirame inde suplakti bananų piure, sviestą, grietinę (su soda), kiaušinį ir kiaušinio baltymą.
- Sumaišyti šias abi tešlos dalis. Sudėti šokolado gabaliukus (sumaltus su blenderiu)
- Tešlą užpilti ant bananų.Kepti 45min. 180 laipsniu orkaitėje.
- Iškepus leisti atvėsti 20min.
- Dedant į lėkštutę apversti, kad bananai būtų viršuje.
- Skanus ir šiltas, ir šaltas.