Mogolų vištienos troškinys (Mughlai chicken curry) - vienas populiariausių Mogolų virtuvės patiekalų. Sultingi vištienos gabaliukai kepti su indiškais prieskoniais, džiovintais vaisiais ir riešutais tirštame, aromatingame sviesto ir grietinėlės padaže.
- Vištiena 800g (krūtinėlė, šlaunelės ir t.t.)
- Sultinys 1 stiklinė
- Grietinėlė (jogurtas) 6 v.š., 35%, išplakta
- Svogūnai 2 vnt, sutarkuoti
- Česnakas 2 a.š. sutarkuotas
- Imbieras 1 a.š. sutarkuotas
- Migdolai 10-15 vnt. pakepinti, be odelių, sutrinti
- Migdolų drožlės papuošimui
- Anakardžiai 10-15 vnt, sutrinti
- Razinos sauja (didelės geltonos)
- Ghee 4-5 v.š, kepimui
- Druska
- Cinamono lazdelė 5cm
- Kardamonas 5 ankštys, sutraiškytos
- Kalendra malta 1 a.š.
- Kuminas maltas 1 a.š.
- Aitrioji paprika malta 1 a.š.
- Cukrus 1v.š.
- Garam Masala 2 a.š.
Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais. Jei norite, galite prieš tai pamarinuoti.
Marinatas: tarkuotas česnakas, imbieras, maltas kuminas, malta kalendra, aitriosios paprikos milteliai, druska , 1v.š. jogurto. Laikas 2-4h.
Grietinėlę galima maišyti ar pakeisti jogurtu.
- Riešutus sutrinkite į košelę. Migdolus prieš tai apkepkite ir nuimkite luobelę.
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite Ghee ir sudėkite tarkuotus svogūnus. Kepkite, kol taps rusvi.
- Sudėkite cinamono lazdelę, kardamono ankštis, tarkuotą česnaką ir imbierą. Kepkite apie 2 min.
- Suberkite likusius prieskonius: kalendrą, kuminą, aitriąją papriką, cukrų (išskyrus Garam Masalą) Kepkite kol Ghee atsiskirs nuo padažo.
- Sudėkite vištienos gabaliukus. Kepkite, kol apskrus.
- Supilkite sultinį, įberkite druskos. Troškinkite, kol vištiena iškeps.
- Suberkite trintus riešutus, razinas, supilkite išplaktą grietinėlę. Viską gerai išmaišykite.
- Išjunkite ir apibarstykite Garam Masala. Uždenkite 3min.
- Apibarstykite migdolų drožlėmis ir patiekite.