Mogolų virtuvė. Mogolų Vištienos troškinys


 Mogolų vištienos troškinys (Mughlai chicken curry) - vienas populiariausių Mogolų virtuvės patiekalų. Sultingi vištienos gabaliukai kepti su indiškais prieskoniais, džiovintais vaisiais ir riešutais tirštame, aromatingame sviesto ir grietinėlės padaže.    

  • Vištiena 800g (krūtinėlė, šlaunelės ir t.t.)
  • Sultinys 1 stiklinė
  • Grietinėlė (jogurtas) 6 v.š., 35%, išplakta
  • Svogūnai  2 vnt, sutarkuoti
  • Česnakas 2 a.š. sutarkuotas
  • Imbieras  1 a.š. sutarkuotas
  • Migdolai 10-15 vnt. pakepinti, be odelių, sutrinti
  • Migdolų drožlės papuošimui
  • Anakardžiai 10-15 vnt, sutrinti
  • Razinos sauja (didelės geltonos)
  • Ghee 4-5 v.š, kepimui
  • Druska
  • Cinamono lazdelė 5cm
  • Kardamonas 5 ankštys, sutraiškytos
  • Kalendra malta 1 a.š.
  • Kuminas maltas 1 a.š.
  • Aitrioji paprika malta 1 a.š.
  • Cukrus 1v.š.
  • Garam Masala 2 a.š.

Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais. Jei norite, galite prieš tai pamarinuoti.
Marinatas: tarkuotas česnakas, imbieras, maltas kuminas, malta kalendra, aitriosios paprikos milteliai, druska , 1v.š. jogurto. Laikas 2-4h.
Grietinėlę galima maišyti ar pakeisti jogurtu.
  1. Riešutus sutrinkite į košelę. Migdolus prieš tai apkepkite ir nuimkite luobelę.
  2. Į įkaitintą keptuvę įpilkite Ghee ir sudėkite tarkuotus svogūnus. Kepkite, kol taps rusvi.
  3. Sudėkite cinamono lazdelę, kardamono ankštis, tarkuotą česnaką ir imbierą. Kepkite apie 2 min.
  4. Suberkite likusius prieskonius: kalendrą, kuminą, aitriąją papriką, cukrų (išskyrus Garam Masalą) Kepkite kol Ghee atsiskirs nuo padažo.
  5. Sudėkite vištienos gabaliukus. Kepkite, kol apskrus.
  6. Supilkite sultinį, įberkite druskos. Troškinkite, kol vištiena iškeps.
  7. Suberkite trintus riešutus, razinas, supilkite išplaktą grietinėlę. Viską gerai išmaišykite.
  8. Išjunkite ir apibarstykite Garam Masala. Uždenkite 3min.
  9. Apibarstykite migdolų drožlėmis ir patiekite.
Tinka valgyti su Basmati ryžiais ar indiška duona Naans ar Roti.