Pagrindiniai ingredientai : kalendra, kuminas, juodosios garstyčios sėklos, mėta, imbieras, česnakas, aitrioji paprika, įvarios pjaustytos daržovės ar vaisiai.
Egzistuoja daugybė Raitų receptų.
ŠPINATŲ ir KRAPŲ RAITA
Puikiai tinka prie daugelio patiekalų, ypač kepto viščiuko, avienos ar pitos.
- Špinatai
- Krapai
- Jogurtas
- Kuminas (maltas)
- Druska
- Juodieji pipirai
Sumaišykite su jogurtu, kuminais, druska ir pipirais.
Patiekite atšaldytą.
BUROKĖLIŲ RAITA
- Burokėlis (žalias)
- Jogurtas
- Sezamo sėklos
- Garstyčių sėklos
- Aliejus (kepimui)
- Druska
- Juodieji pipirai
Pakepinkite Garstyčių ir Sezamo sėklas ir įmaišykite į pagardą.
Patiekite atšaldytą.
AGURKŲ RAITA
Ypatingai tinka su kepta Tandoori mėsa.
- Jogurtas 2 stiklinės
- Svogūnų laiškai 2vnt.
- Žalios aitriosios paprikos 2vnt.
- Imbieras 2-3cm
- Česnakas 1 skiltelė
- Agurkas 1vnt.
- Citrinos sultys 1vnt.
- Kumino sėklos
- Druska
- Pipirai
Sutarkuokite imbierą ir česnaką, supjaustykite svogūnus ir aitriąją papriką.
Viską sumaišykite. Pakepkite kumino sėklas ir sudėkite į pagardą. Išspauskite citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite atšaldytą.
MĖTŲ ir KALENDROS RAITA
Ši ypatingai gaivi Raita labiausiai tinka prie aštrių patiekalų. (Byriani)
- Mėtos
- Kalendra
- Jogurtas
- Kuminas (maltas)
- Druska
- Pipirai
Patiekite atšaldytą.
ALOO - bulvių RAITA
- Virtos bulvės 250g
- Kalendra
- Jogurtas 400ml
- Kumino sėklos 1/2 a.š.
- Kuminas maltas 1/2 a.š.
- Aitri paprika (malta) 1/2 a.š.
- Aliejus (kepimui)
- Druska
- Pipirai
Patiekite atšaldytą.