Pandžabo virtuvė. Palak Paneer.
Palak Paneer - tai vienas populiariausių Pandžabo virtuvės vegetariškų patiekalų.
Panyro (indiško sūrio) gabaliukai tirštame špinatų padaže.
2-3 porcijos
- Špinatai 200g
- Panyras (1,5 pieno + 1 citrina)
- Grietinėlė 4-5 v.š.
- Svogūnai 2 vnt, stambiai supjaustyti
- Česnakas 4-5 skiltelės, stambiai sukapotos
- Imbieras 1 v.š. sutarkuotas
- Pomidoras 1 vnt. supjaustytas
- Žalia aitrioji paprika 1-2 vnt. supjaustyta
- Ghee 4-5 v.š, kepimui
- Druska
- Kalendra malta 1 a.š.
- Kuminas maltas 1 a.š.
- Ciberžolė 0,5 a.š.
- Aitrioji čili paprika 1a.š.
- Garam Masala ( kardamonas 3 ankštys, cinamono lazdelė 2,5cm, gvazdikėliai 3-4vnt.)
- Muskatas
- Špinatus sudėkite į verdantį vandenį. Virkite 2min. neuždengę dangčio. Atvėsinkite.
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite Ghee, suberkite (kardamoną, cinamoną ir gvazdikėlius) pakaitinkite, kol išsiskirs aromatai.
- Sudėkite svogūnus, pabarstykite druska. Kepkite, kol taps rusvi.
- Sudėkite česnaką ir imbierą. Suberkite ciberžolę. Kepkite apie 2 min.
- Sudėkite pjaustytus pomidorus.
- Suberkite likusius prieskonius: kalendrą, kuminą, aitriąją papriką (miltelius) Kepkite kol pomidorai suminkštės.
- Suberkite žalią aitriąją papriką. Troškinkite apie 2min. Išjunkite.
- Padažą sumaišykite su virtais špinatais. Sutrinkite su blenderiu iki tyrės tirštumo.
- Supilkite padažą atgal į keptuvę, jei labai tirštas, atskieskite 0,5 stiklinės vandens.
- Sudėkite panyro gabaliukus, grietinėlę, apibarstykite tarkuotu muskatu ir patroškinkite apie 2 min.
- Išjunkite, uždengę palaikykite 5min. ir patiekite.