Pandžabo virtuvė. Palak Paneer.

Pandžabo virtuvė. Palak Paneer. 

 Palak Paneer  - tai vienas populiariausių Pandžabo virtuvės vegetariškų patiekalų.
 Panyro (indiško sūrio) gabaliukai tirštame špinatų padaže.

2-3 porcijos

  • Špinatai 200g
  • Panyras (1,5 pieno + 1 citrina)
  • Grietinėlė 4-5 v.š.
  • Svogūnai  2 vnt, stambiai supjaustyti
  • Česnakas 4-5 skiltelės, stambiai sukapotos
  • Imbieras  1 v.š. sutarkuotas
  • Pomidoras 1 vnt. supjaustytas
  • Žalia aitrioji paprika 1-2 vnt. supjaustyta
  • Ghee 4-5 v.š, kepimui
  • Druska
  • Kalendra malta 1 a.š.
  • Kuminas maltas 1 a.š.
  • Ciberžolė 0,5 a.š.
  • Aitrioji čili paprika 1a.š.
  • Garam Masala ( kardamonas 3 ankštys, cinamono lazdelė 2,5cm, gvazdikėliai 3-4vnt.)
  • Muskatas
  1. Špinatus sudėkite į verdantį vandenį. Virkite 2min. neuždengę dangčio. Atvėsinkite.
  2. Į įkaitintą keptuvę įpilkite Ghee, suberkite (kardamoną, cinamoną ir gvazdikėlius) pakaitinkite, kol išsiskirs aromatai.
  3. Sudėkite  svogūnus, pabarstykite druska. Kepkite, kol taps rusvi.
  4. Sudėkite česnaką ir imbierą. Suberkite ciberžolę. Kepkite apie 2 min.
  5. Sudėkite pjaustytus pomidorus.
  6. Suberkite likusius prieskonius: kalendrą, kuminą, aitriąją papriką (miltelius) Kepkite kol pomidorai suminkštės.
  7. Suberkite žalią aitriąją papriką. Troškinkite apie 2min. Išjunkite.
  8. Padažą sumaišykite su virtais špinatais. Sutrinkite su blenderiu iki tyrės tirštumo.
  9. Supilkite padažą atgal į keptuvę, jei labai tirštas, atskieskite 0,5 stiklinės vandens.
  10. Sudėkite panyro gabaliukus, grietinėlę, apibarstykite tarkuotu muskatu ir patroškinkite apie 2 min.
  11. Išjunkite, uždengę palaikykite 5min. ir patiekite.
      Tinka valgyti su Basmati ryžiais ar indiška duona.